Συνταγές

Σαλάτα με στρώσεις

Υλικά: Παξιμάδια κρουτόν, ψιλοκομμένη ντομάτα σε κύβους, φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, ελιές ροδέλες, μανούρι σε κύβους, μαρούλι ψιλοκομμένο, σαλάτα ψιλοκομμένη, κάπαρη κομμένη στα δύο (για να δώσει άρωμα και γεύση), ρίγανη, λάδι και αλάτι.
Εκτέλεση: Βάζουμε τα υλικά σε στρώσεις. Περιμένουμε μισή ώρα να στραγγίξουν τα υγρά και σερβίρουμε.

Πατατόσουπα

Υλικά: 2 κρεμμύδια ξερά, 4 πατάτες, 3 ποτήρια νερό, 1 κύβος Knorr μοσχάρι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, λάδι, ένα ποτήρι γάλα νουνού, ½ κούπα του τσαγιού αλεύρι και ½ κούπα του τσαγιού νερό.
Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε στο νερό με τον κύβο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι. Μόλις βράσουν, παίρνουμε το Multi και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε το ποτήρι γάλα και την κούπα αλεύρι με το νερό. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη. Τη σερβίρουμε ζεστή με λουκάνικο Φρανκφούρτης σε λεπτές ροδίτσες.

Ψάρι στην γάστρα

Υλικά: Ψάρι φιλέτο (ό,τι θέλουμε), λίγες πατατούλες, 1 ποτήρι λάδι, ρίγανη, 1 ζουμερή ντομάτα τριμμένη μαζί με το χυμό της, 1 ποτήρι νερό, 1 ματσάκι μαϊντανός, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Παίρνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε σε στρώσεις τα υλικά. Πρώτα την πατάτα, έπειτα το ψάρι και τέλος την τομάτα. Ραντίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στους 220οC σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Παπουτσάκια

Υλικά: 5, 6 μελιτζάνες φλάσκες, 800 γρ. κιμά από ελιά, 1 κρεμμύδι, 1 κ. σούπας τοματοπελτέ, 1κ. γλυκού ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, γαρύφαλλο, κανέλλα
Εκτέλεση: Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο. Τις τρυπάμε με πιρούνι από τη μέσα πλευρά και τις τηγανίζουμε με ελαιόλαδο. Μόλις τηγανιστούν, αδειάζουμε τις μελιτζάνες από το εσωτερικό τους και τη βάζουμε στο multi να πολτοποιηθεί. Αφήνουμε τις μελιτζάνες να στραγγίξουν. Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το νεράκι και τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις ετοιμαστεί ο κιμάς, προσθέτουμε τη μελιτζάνα που έχουμε πολτοποιήσει στο multi μέσα στον κιμά και τα ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι επάνω να φουσκώνει ο κιμάς. Τις βάζουμε στο φούρνο για λίγο, στους 180οC και 5 λεπτά πριν τις βγάλουμε ρίχνουμε από πάνω τυρί gouda Μικρή Ολλανδέζα.