Οι άνθρωποι

Ο Άρης Σαρρηγιάννης γνωρίζει καλά την αξία της καλής συνεργασίας με ανθρώπους που πορεύονται επαγγελματικά με την ίδια σοβαρότητα, συνέπεια και δέσμευση. Στην πορεία του δεν αλλάζει συνεργάτες. Είναι λίγοι και καλοί. Άνθρωποι που έψαξε και βρήκε και μοιράζεται μαζί τους πολλά περισσότερα από αυτά που λέγονται την ώρα της δουλειάς.

Οι κλαδευτές του, οι άνθρωποι που εμπιστεύεται να «πειράξουν» τις ελιές του, είναι ο Αντώνης και ο Γιάννης Αναγιάννης. Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά από κλάδεμα, που φροντίζουν με αγάπη το δέντρο, που βάζουν το χέρι τους για να καρπίζει καλά.

Στα μαζέματα, ο Σέργιος Τιτισίδης, ο Όλεγκ Κοβολκόφ και Γιώργος Τσιτράς. Δύσκολη δουλειά το μάζεμα, όμως γι’ αυτούς τους ανθρώπους είναι χαρά. Μαζεύουν τους κόπους μιας χρονιάς με κέφι. Κάθε μέρα 800 κιλά, που τα βάζουν στα τελάρα και τα παραδίδουν στον Άρη μέχρι το βράδυ που θα πάρει το δρόμο για το ελαιοτριβείο.

poeple_titisidis
poeple_tsitras
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκεί, στο βιολογικό ελαιοτριβείο, καθαρό σαν αίθουσα χειρουργείου –λύνεται και καθαρίζεται κάθε καλοκαίρι με σχολαστικότητα,-ο Γιώργος Ευαγγελινός «δουλεύει» την ελιά και παράγει λάδι καθαρό, με κρύο νερό και κρύα μηχανήματα.

Το λάδι που παραδίνει στον Άρη είναι πεντακάθαρο και αγνό, όπως του το έφερε από την ελιά. Αξίζουν τα 60χλμ., διαδρομής στην Κάτω Γατζέα, για να δώσει τέτοιο αποτέλεσμα η ελιά.

Στο μέλι ο Κωνσταντίνος Τσακίρης. Μαθητές μελισσοκομίας έρχονταν, μάθαιναν και φεύγανε. Ο Κωνσταντίνος έμεινε. Ενθουσιώδης και ουσιαστικός. Άνθρωπος που αγάπησε τα μελίσσια, τον τόπο, τον Άρη, την οικογένειά του, τους «ανθρώπους» του. Και έγινε ένας από αυτούς. Τώρα το μέλι έχει δύο να το φροντίζουν. Δύο συνεργάτες και φίλοι, σαν από χρόνια. Σίγουρα όμως για τα χρόνια που θα ‘ρθουν.

IMG_1331 (1)

Στις  πωλήσεις η Σαρρή Γιώτα. Ειδικευμένη στα βιολογικά προϊόντα και τις υπετροφές. Για πληροφορίες στείλτε mail στο [email protected]

Στους ανθρώπους του «αλάδανο», η συνέχεια του Άρη, ο Στάθης και η Ιωάννα, τα παιδιά του. Συμμερίζονται την αγάπη του πατέρα για το κτήμα της γιαγιάς και του παππού, για τα μελίσσια. Τρέχουν και βοηθάνε σε κάθε ευκαιρία. Φοράνε στολές μελισσοκομίας και αφήνονται, ως παιδιά, να παρακολουθήσουν τη σοφία της φύσης να ξετυλίγεται μπροστά τους. Δε γνωρίζουν αν θα ακολουθήσουν το «αλάδανο». Δεν έχει όμως σημασία. Σημαντικό είναι που μοιράζονται τη φυσική ζωή και το μεγαλείο της. Έτσι θα την εκτιμήσουν.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA