Το μέλι

Από το πρώτο μάθημα μελισσοκομίας τις αγάπησε. Τις γονιμοποιεί, τις αυξάνει, τις πουλά και ξανά από την αρχή. Η ενασχόληση του Άρη Σαρρηγιάννη στα μελίσσια είναι ο μισός του εαυτός. Τις ταξιδεύει εκεί που ανθοφορεί το βότανο ή το δέντρο που προτιμά, για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, για το χρώμα, τη γεύση και το άρωμά του.

Η μελισσοκομία είναι γι’ αυτόν υψηλή τέχνη που με αίσθημα ευθύνης διδάσκει στους ενδιαφερόμενους. Τους μυεί στα μυστικά της. Σήμερα, μαζί του έχει έναν από τους μαθητές του, τον Κωνσταντίνο. Μαζί πορεύονται το δρόμο του μελιού. Μοιράζονται τις γνώσεις, τις αγωνίες, την αγάπη τους για τα μελίσσια. Τις φροντίζουν κι αυτές τους δίνουν τους «καρπούς» τους.

Μέλι σπάνιας υψηλής ποιότητας, αυθεντικό. Μέλι που δεν έχει ζεσταθεί, «ψηθεί» ή «καεί», που δεν έχει υποστεί πρόσμιξη με άλλα μέλια, που δεν έχει αλλοιωθεί με αιθέρια έλαια (essence) και έξωθεν υλικά. Ο Άρης και ο Κωνσταντίνος σέβονται τον κόπο των μελισσών τους. Απτή απόδειξη, το μοναδικής ποιότητας, γεύσης και θρεπτικής αξίας μέλι τους.